Letos bo v Šenčurju potekal že 25. Svetovni festival praženega krompirja, ki sovpada s srebrnim jubilejem Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. V soboto, 6. septembra, se bo zbralo okoli 60 ekip iz Slovenije in tujine, vsaka pa bo obiskovalcem ponudila svojo različico priljubljene jedi – od klasične do vegetarijanske.
Dogajanje se bo začelo ob 11.30 s tradicionalno povorko vozov, ki bo prikazala stare načine pridelave in predelave krompirja, ob spremljavi Pihalnega orkestra Šenčur, mažoretk in drugih nastopajočih. Uradno odprtje festivala bo ob 12. uri z nastopom Folklornega društva Šenčur. Že od jutra, med 9. in 16. uro, pa bo potekala tržnica lokalnih pridelovalcev in ponudnikov, kjer bo poleg krompirjevih specialitet na voljo tudi druga kulinarična ponudba.
Popoldne bo program popestril Ansambel Jureta Zajca skupaj z domačimi glasbeniki in pevci, poskrbljeno bo tudi za otroke. Organizatorji poudarjajo, da festival ni namenjen le kulinaričnim užitkom, temveč tudi druženju, ohranjanju tradicije ter praznovanju jubilejne obletnice.