Kranjska kulinarika z novimi uspehi: Michelinova zvezdica, najboljša picerija in odlične ocene nove gostilne
V zadnjih dneh je kranjska kulinarika znova opozorila nase z vrsto spodbudnih novic. Gostilna Krištof je že šesto leto zapored prejela zeleno Michelinovo zvezdico, picerija 400 Gradi je osvojila naziv Naj picerija Slovenije 2025 v klasični kategoriji, medtem ko je nova Gostilna Ivan navdušila kulinarične kritike.
Gostilna Krištof z novo zeleno zvezdico
V Gostilni Krištof (Predoslje 22, Kranj), ki jo vodi družina Bolka, chef Uroš Gorjanc pa skrbi za kulinarične mojstrovine, so še šestič zapored prejeli zeleno Michelinovo zvezdico. Michelinovi ocenjevalci so znova prepoznali njihovo predanost trajnostni kulinariki in uporabi lokalnih sestavin. V gostilni poudarjajo, da priznanje ni le rezultat trdega dela, ampak tudi zaupanja njihovih gostov.
Picerija 400 Gradi najboljša klasična picerija v Sloveniji
Le nekaj ulic stran je picerija 400 Gradi na tekmovanju Naj picerija Slovenije 2025 osvojila prvo mesto v klasični kategoriji. Picerijo, ki deluje na Prešernovi ulici 3 od konca leta 2023, vodi glavni pizzaiolo Armando Nevicato. Ekipa picerije poudarja, da vsak dan z ljubeznijo ustvarjajo popolnost na krožniku in se zahvaljujejo gostom za podporo.
Gostilna Ivan prepričala kritike
Na Prešernovi ulici 16 je februarja letos svoja vrata odprla nova Gostilna Ivan pod vodstvom chefa Anžeta Skvarča. Kmalu po odprtju so jo obiskali priznani kulinarični kritiki, med njimi Miha First in Boštjan Napotnik, ki sta jo pohvalila za zanimivo ponudbo in dostopne cene. Napotnik je v Mladini zapisal, da je gostilna »naredila dober odriv iz startne hišice.«
Ti uspehi potrjujejo, da Kranj postaja pomembna točka na kulinaričnem zemljevidu Slovenije.
Ključne besede: Nagrade in priznanja za kranjske gostince